Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
28.2.2021, Milan Šurkala, aktualita
Vysoké ceny kryptoměn se pochopitelně výrazně projevily i na počtu lidí, kteří do nich nově investují. Na platformě Robinhood jejich počet stoupl na více než 10násobek a jde nyní o miliony nových drobných investorů.
honza1616 (3704) | 1.3.20218:52
No nevím jak jinde, předpokládám že by to mělo být všude stejně, ale já obchodují na XTB, sice ne s kryptomenou, ale sleduji ceny,
A už to začalo pěkně padat, sice ne moc strmě, ale padá.

Kdo v tuto chvíli chce vydělat na kryptomenach, tak musí být opravdu rychlej a musí u toho sedět několik hodin. Musí vychytávat každou minutu kdy je cena v propadu a pak pečlivě hlídat stoupání a při náznaků propadu ­(dosažení aktuálního vrcholu­) okamžitě prodat, zpravidla takový obchod ­(nákup+držení+prodej­) trvá max 5 minut

Dlouhodobá investice se teď nevyplatí, když jsem před 1­-2 týdny zde napsal že BTC pomalu dosáhl vrcholu a nejspíš začal kulminoval, tak mě tady za to jistá osobě pomluvila.
Nemám křišťálovou kouly ze které bych věštil, ale za těch pár měsíců co to téměř denně sleduji v minutových­/hodinových pohybech jsem se něco o tom naučil a vysledoval jisté pohyby a praktiky

Pokud nepřijde další investor typu Elon Musk, tak můžeme říct že právě minulý týden kryptobublina praskla.
Lidé co *teď* investují přes směnárny jsou regulérní blázni a hazardéři
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4987) | 1.3.202110:25
Ta délka držení dost závisí na dané službě, mnohé mají totiž docela velké spready na kryptoměnách, takže to musí skočit o několik set USD, aby byl člověk vůbec na nule.

Pokud jde o splasknutí bubliny, ono je otázkou, zda nejde jen o krátkodobou korekci. Pokud ano ­(několik indicií na grafu tomu nasvědčuje­), tak to může být za nějaké dva týdny na 65 tisících USD. O splasknutí ­(a že jste měl pravdu­), bych v těchto dnech začal hovořit, pokud by to spadlo tak pod 42 tisíc. Zatím se to totiž ještě drží v klasických korekčních rozsazích vzestupného trendu.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 1.3.202111:08
Osobně bych spíš počítal, že to do budoucna půjde nahoru. Defakto inflace.. Běžná měna provádí inflaci ­"nahoru­", na stále vyšší částky. Bitcoin ­"dolu­", pod nulu :­) ­(asi to zní blbě, ale nenapadá mě, jak to popsat lépe, snad si rozumíme, jak to myslím­)
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 28.2.20217:39
Kámoš do toho někdy vloni nalil 20 tisíc. Jak to teď bylo na maximu, tak si vytáhl 30 a po následném poklesu mu stále zbylo BTC jen za 100 tisíc. Jako i v nejhorším případě získal za rok a asi 2 měsíce z investice čistých +50%, které mu nikdo nevezme. A teď je tam tím pádem ­"vložených­" 100. Ještě dva takové cykly a má na základ na hypotéku :­)
Odpovědět2  2
GogoX (515) | 28.2.20216:20
"Vysoké ceny kryptoměn se pochopitelně výrazně projevily i na počtu lidí, kteří do nich nově investují­"

logicky ... Vysoké počty lidí, kteří do kryptoměn investují, se projevil na jejich ceně ... bez těch milionů drobných investorů by nebyla žádná vysoká cena ... a vo tom to je... nakonec zůstanou jen miliony drobných oškubaných ...
Odpovědět6  1
Tomcat2 (646) | 28.2.202112:55
Nakupovat při vysokých cenách je nesmysl. Naopak bych nakoupil, až se to zase brutálně propadne...
Odpovědět2  0
Milan Šurkala (4987) | 28.2.202121:28
Je a není to pravda. Ti drobní investoři se tam nalili především poté, co se zvedla cena ­(ti chtějí naskočit do rozjetého vlaku, ale nerozjíždějí vlak­). Čímž pochopitelně zvedli tu cenu ještě dále, v tom nelze nesouhlasit. Ale prvotní impulz nebyl primárně tvořen novými hráči, ti ho pomohli nanejvýš následně zesílit. Ostatně se podívejte na ten graf. Cena začala výrazně růst v polovině října. A nyní se podívejte na graf nových investorů na Robinhoodu. Máme tu sice nárůst v listopadu a prosinci ­(a ne malý­), ale oproti tomu, co se stalo v lednu, je to skoro nic. To jsme už měli cenu na 30 tisíc USD a až pak najednou počet malých investorů narostl během jednoho měsíce o více než za celý rok 2020.

Od října do přelomu roku stoupl počet investorů asi o 700 tisíc, cena BTC šla na trojásobek. Od přelomu roku stoupl počet drobných investorů o 6 milionů ­(9krát tolik­), ale cena BTC šla nahoru jen o dvojnásobek a nyní je to díky pádu jen o polovinu. Jak vidíme, tak obrovský příliv drobných investorů začal až na počátku roku, ale cenu už to tak dramaticky nevyhnalo, nestačili na to.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.